Processierups

Snel en effectief bestrijden van processierupsnesten (eiken én dennen!)

Vervelend beestje, die processierups. De microhaartjes op deze rupsen (zogenoemde brandharen)  zorgen voor veel ongemakken op de huid, van jeuk tot brandplekken. Bij het inademen van de haartjes kunnen er zich zelfs levensbedreigende situaties voordoen. Ook uw huisdieren ondervinden extreme ongemakken wanneer zij in aanraking komen met de nesten van de processierups.

De eitjes komen vanaf april / mei uit, afhankelijk van de bladontplooiing van de boom waarin ze zitten. Rond deze tijd ontwikkelen de eerste bladeren en knoppen aan de boom en dat is voedsel voor de rupsen. Alle rupsen in een eipakket komen tegelijkertijd uit en ontwikkelen zich in hetzelfde tempo. Op een bepaalde boom kunnen wel verschillende nesten voorkomen die zich ieder in een ander stadium bevinden.

Wij maken deze nesten snel en effectief onschadelijk!

Dit doen wij met een fixeermiddel dat bestaat uit uitsluitend natuurlijke, plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Dit product is niet giftig, bevat geen oplosmiddelen, weekmakers of zware metalen. Hierdoor bestaat er geen invloed op andere insecten en/of vogels in de leefomgeving.

Werkwijze

Wij spuiten de nesten in waardoor deze worden gefixeerd en afgesloten. De rupsen kunnen hierdoor niet meer weg. Het fixeermiddel dring volledig door in het spinselnest en wordt hard. De rupsen sterven en het nest vormt door het fixeermiddel een harde bol die hierdoor onschadelijk is geworden.

Vervolgens is het niet nodig om het nest weg te halen. De natuur doet de rest. Heeft u liever wel dat wij deze weghalen? Dan is dat natuurlijk mogelijk!

Woonachtig in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Doorn, Maarn, Maarsbergen, Amerongen, Leersum en Driebergen-Rijsenburg)? Dan zijn we extra snel bij u!